GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Mayıs 2019 Pazartesi 14:19

Kiraz’da gündem köy malı satışı…3 iptal, 1 onay, 1 de devir! 

Kiraz Belediyesi’nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısında gündeme gelen köy arazilerinin satılması komisyonda görüşüldü. Buna göre; 3 satışın iptal edilmesi, 1 tanesine onay verilmesi ve 1 devir işleminin de gerçekleşmesi yönünde karar alındı. Komisyon kararı meclise gelecek ve oylanacak.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir’de geçmiş dönemde İl Özel İdarelerin kapatılmasıyla birlikte belediyelere devredilen köy mallarının satışı kriz yaratmaya devam ediyor. Son olarak AK Parti’nin iktidarda olduğu Kiraz’da meclis gündemine arazi satışlarıyla ilgili önerge geldi. 

Başkan Saliha Özçınar’ın idaresinde gerçekleşen oturumda 4 satış ve 1 devir için karar alınması gündeme geldi. Taşınmazların olası satışlarıyla ilgili mecliste Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Demokratik Sol Parti’den (DSP) meydana gelen muhalefet bloku iradeye karşı çıktı. 

Gelinen noktada komisyonda flaş bir karar ortaya çıktı. Bazı AK Partililerin de destek verdiği gelişme sonrasında 4 satıştan 3 tanesinin iptal edildiği belirtildi. İlçede bir noktada arsalar arasında birleştirme olacağı da ifade edilirken satışların gerçekleşmeyeceği de aktarıldı. Suludere’de satışı yapılacak araziye ek olarak hazineye devredilmesi için gündeme gelen taşınmazın bedelli şekilde müftülüğe verileceği açıklandı. Komisyon kararlarının meclis gündemine gelerek oylanacağı ve resmileşeceği belirtildi.